Over Marina

Marina Bilterijst Pilates docent Marina Moves

Welkom bij Marina Moves een inspirerende Pilates studio in Breda

Marina Moves is opgericht door Marina Bilterijst, nadat zij vanuit Amsterdam naar Breda is verhuisd. Marina geeft al zo’n 10 jaar Pilates les. Haar belangstelling voor Pilates is begonnen tijdens haar opleiding aan de dansacademie toen zij kampte met hypermobiliteit blessures. Door middel van Pilates zijn deze problemen zo goed als verdwenen.

Marina Moves staat voor de liefde voor beweging die Marina heeft in haar leven. Dansen is haar passie en zij is gefascineerd geraakt door de beweging van het menselijk lichaam. Met haar ervaring als professioneel danseres heeft zij diepe kennis van het menselijk lichaam en heeft zij een scherp oog ontwikkeld voor correcte uitvoering van bewegingen. Momenteel danst Marina nog bij Krisztina de Châtel in Amsterdam en is zij tevens werkzaam als dansdocent, met specialisatie Countertechnique, bij verschillende dansgezelschappen en academies in Nederland.

Marina's kennis en ervaring

In 2013 heeft Marina de Pilates mat opleiding bij Teri Steele in New York gevolgd. Vervolgens heeft zij in 2018 de Polestar Pilates Comprehensive training gedaan. De afgelopen 10 jaar heeft Marina ervaring opgedaan bij verschillende Pilates studios in New York, Amsterdam en nu in Breda. Tevens heeft zij les mogen geven aan verschillende beroemdheden en musicalsterren bij de musicals Mamma Mia! en Tina Turner.

Marina blijft zich voortdurend ontwikkelen in haar kennis door het volgen van verschillende workshops. Door de jaren heen heeft zij zich o.a. laten specialiseren in Pilates tijdens en na een zwangerschap. Marina vindt het dan ook ontzettend interessant hoe een lijf zich in deze periode ontwikkelt. Inmiddels heeft zij al een hele hoop vrouwen met veel plezier mogen begeleiden tijdens en na hun zwangerschap.

“Marina is een buitengewoon kundige lerares die met plezier en geduld haar kennis overbrengt. Marina is zeer precies en in staat om heel goed uit te leggen wat belangrijk is in Pilates en hoe je de oefeningen goed uit voert.”

Karin Bos
Marina Bilterijst in de Pilates studio van Breda Marina Moves

Pilates apparatuur

Bij Marina Moves gebruiken wij de nieuwste apparatuur van Balanced Body, waaronder de Reformer, Chair en Pilates Springboards. Het voordeel van deze apparatuur is dat je meer controle krijgt over de bewegingen. Door de verschillende springveren wordt je beter begeleid tijdens de oefening of kan de oefening juist uitdagender gemaakt worden. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan oefeningen en dus veel variëteit tijdens de lessen.

Pilates studio Marina Moves in Breda
Pilates springboards van Balanced Body